07/12/2018- 00:00:00

El Trofeu Internacional Castalia Castellón supera els 900 inscrits


El TICC aconsegueix el seu rècord de participació superant en més de 100 nadadors l'edició de 2016
El pròxim cap de setmana la natació espanyola mirarà a Castelló amb molta atenció, ja que la quinzena edició del TICC (Trofeu Internacional Castalia Castelló) reunirà a molts dels millors nadadors del panorama nacional.

Aquesta edició serà especial per moltes coses, entre altres, perquè serà la primera etapa del Gran Prix Open, un circuit nacional de Trofeus creat per la Federació Espanyola i del qual Castelló tindrà l'honor de ser el punt de partida. Aquest circuit consta de les nou millors proves del calendari nacional, sent el TICC l'únic que se celebra dins de la Comunitat Valenciana. A més, enguany s'ha batut el rècord de participació, amb 915 nadadors inscrits vinguts de 75 clubs de 10 comunitats autònomes. Així mateix, el Club ucraïnés Meteor SC posarà la nota internacional a l'esdeveniment.


Però no solament la quantitat és la nota dominant en el TICC, ja que la qualitat dels participants és més que notòria. Judit Ignacio, doble medallista europea absoluta, rècord d'Espanya en 100 papallona i olímpica en dues ocasions, serà la "cap de cartell" més destacada. Però a ella cal unir-li nadadors que han sigut campions d'Espanya o internacionals amb la selecció espanyola absoluta. Ells són Marta González, Alberto Lozano, Javier Chacon, Oskitz Aguilar, Hector Fontabella, Albert Escrits, Alex Castejón i Jorge Martín. I finalment, una vintena de nadadors que ho han sigut amb la selecció nacional d'edats. Tot un elenc d'estreles que donarà a aquest esdeveniment un nivell només a l'abast dels campionats nacionals, però amb una participació molt més àmplia.


Això últim es veu afavorit per una iniciativa del club organitzador, el Castalia Castelló, que possibilita a tots aquells que no entren en les sèries eliminatòries, participar durant el migdia en les anomenades sèries fora de concurs

 Això fa que molts clubs es desplacen al complet en un cap de setmana propici per a viatjar amb la família, la qual cosa fa que l'impacte econòmic a la província, segons les dades que maneja la Diputació de Castelló, supere el mig milió d'euros.


L'aposta per transformar en tot un espectacle una competició de natació, es veu plasmada en les finals, on els nadadors que es classifiquen en primera posició trien la cançó amb la qual salen per una porta al més pur estil dels campionats mundials o europeus, amb llums i fum que tanta acceptació tenen entre els participants. Així mateix, un joc de LEDS que il·lumina les plataformes d'eixida, aporta un toc únic que sorprén a propis i estranys. A més, la presència del nadador paralímpic Xavi Torres com speaker professional serà un de les novetats, així com la retrasmisió en streaming de l'esdeveniment.


Quant als premis, es repartiran més de 5000€ entre els 8 millors nadadors independentment del sexe (per a això s'utilitza la taula FINA, que assigna puntuacions segons el valor de la marca realitzada), sense comptar els premis per batre el rècord de cadascuna de les proves. Però la nota curiosa la posa un producte molt típic de la nostra terra, concretament les mandarines. I és que tots els primers classificats de cadascuna de les proves, es porten una malla d'aquesta fruita tan típica de Castelló.
A més, el club organitzador no oblida un dels seus compromisos els últims anys, que no és un altre que el de la solidaritat, que per segon any es veurà materialitzat en la compra de polseres de Solidaritza la teua energia per als tres primers classificats de cada prova. D'aquesta manera i a través d'aquesta entitat, el club de la capital col·labora amb la Fundació Síndrome de Down Castelló, a la qual pararan la recaptació d'estàs polseres.


En definitiva, tot un espectacle de primer nivell el que es podrà viure en la Piscina Municipal Olímpica. Els afeccionats que desitgen veure-ho podran fer-ho el dissabte 8 i diumenge 9 des de les 9.30 i 17.30 i 9.15 i 17.00, respectivament. Entrada gratuïta

Últimes notícies