18/06/2019- 00:00:00

MANIFEST A FAVOR DE LA DIVERSITAT I LA INTEGRACIÓ


Des de la nova vocalia de transparència i diversitat comandada per Pilar Hernández al costat del seu grup de treball, s'ha consensuat un manifest que es va llegir durant la passada Assemblea de la FNCV i que volem fer extens a tots els nostres clubs, esportistes, àrbitres, tècnics i simpatitzants de tots els nostres esports aquàtics.

LA FNCV EN FAVOR DE LA DIVERSITAT I PER LA INTEGRACIÓ EN TOTES LES DISCIPLINES ESPORTIVES DE LA NATACIÓ VALENCIANA
Des de la FNCV entenem la diversitat com la capacitat que té la nostra societat de ser diferent i plural, i en conseqüència el que la converteix en una societat enriquidora.

És per això que des de la Vocalia de Transparència i Diversitat estem treballant per a fomentar el respecte i aconseguir entre tots que aquesta integració siga real. Fent d'aquesta manera que tots els nostres esportistes puguen practicar tots els nostres esports aquàtics sense cap mena de discriminació i de manera segura.
Dit això volem posar de manifest que des d'aquesta FNCV seran rebutjades totes les actituds i actes discriminatoris siguen de l'índole que siguen.
Com a punt d'arrencada des d'aquesta vocalia i el seu grup de treball ens proposem potenciar i impulsar el respecte al col·lectiu LGTB+, tenint com a objectiu aconseguir un compromís de clubs, entrenadors/as, jutges/jutgesses, i esportistes en el treball per la igualtat del col·lectiu LGTB de forma activa.
En primer lloc animem a tots els estaments federatius i esportistes al fet que tinguen gestos de solidaritat i eviten els comportaments i comentaris homòfobs, trànsfobs o bífodos perquè es puga crear l'ambient adequat on tots els companys i companyes es troben en igualtat i puguen gaudir de la seua vida privada independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere.
S'informarà clubs, entrenadors i altres estaments en la diversitat d'expressió de gènere, identitat de gènere i orientació afectiu-sexual.
Així mateix es formarà al col·lectiu arbitral que demane a les i els àrbitres que recullen en les actes arbitrals les actuacions LGTBífobas en les competicions que la FNCV organitze.
Podent quedar aquestes actuacions subjectes al règim disciplinari federatiu.
Pilar Hernández Calb
Vocalia de transparència i diversitat FNCV

Últimes notícies