12/09/2019- 13:59:49

Els nadadors del PED inicien any escolar a Xest


Quinze nedadors infantils, integrants del Pla d'Especialització Esportiva (PED) que es durà a terme al Complex Educatiu de Xest, van acudir aquest dilluns a la presentació d'inici de l'any escolar 2019/2020, en que van estar presents diferents autoritats del Complex, a més del Director General d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Moya.

Durant l'acte, la nadadora valenciana Laura De Lamo, del C.N.A. Les Marines, va parlar sobre la seva responsabilitat com a mentora d'acompanyar els nous alumnes durant el seu any escolar. A més, dos alumnes veterans d'últim curs van explicar les seues vivències i anècdotes de la seua experiència com a interns del Complex de Xest.

Previ a l'acte de presentació del curs escolar, tant el president de la FNCV, Marco Rivera, com Gustavo López, Coordinador General de la FNCV, i Félix Navarro, el nou tècnic del PED, es van reunir amb els pares i mares d'aquest grup de nadadors per explicar-los en què consisteix aquesta beca acadèmic-esportiu: plaça escolar en el Complex esmentat en un grup de 16-25 esportistes i amb un horari especial de classes, residència i manutenció, així com la inclusió en un programa específic d'entrenaments, tant fora com dins de l'aigua.

Els 15 nadadors valencians distribuïts en els cursos específics de 2n, 3r i 4t de l'ESO - pertanyents al RCN Delfín, NiE Gandia, C.N.A. Les Marines, C.N. Xuquer, C.N. San Vicente, C.N. Rafelbunyol, C.N. Ontinyent i C.N. La Vall Mon d'Aigua- formaran part d'aquest PED 2019/2020 el principal objectiu del qual és afavorir la seua formació, permetent compaginar adequadament el desenvolupament de la seua activitat acadèmica amb les exigències que implica la preparació per a l'esport d'alt nivell des de les categories inferiors.

De fet, aquestes futures promeses de la natació ja van començar a entrenar aquest dimarts a Xest al costat del seu nou entrenador, que considera que s'estan adaptant bé a la seua nova situació com interns i que és "un grup amb moltes possibilitats que esperem il·lusionar i formar durant aquesta temporada perquè aconseguisquen els seus objectius tant esportius com acadèmics amb la nostra ajuda".

Molt d'ànim!

Últimes notícies