05/03/2020- 10:41:59

Elx decidirà els pròxims participants en el Campionat d'Espanya Júnior i Absolut d'Hivern


Els pròxims dies 7 i 8 de març se celebren, a la piscina coberta del Pavelló Esperança Lag (Elx), els Campionats Autonòmics Júnior i Absolut d'Hivern, organitzats per la Federació de Natació Comunitat Valenciana (FNCV), amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx, el CN "Tenis Elche i l'Elx CN

 


 Dels 301 participants en els Campionats Autonòmics Júnior i Absolut d'Hivern (144 nadadors i 157 nadadores de 14 anys endavant), pertanyents a un total de 32 clubs de la Comunitat Valenciana, sortiran els nadadors que disputaran el Campionat d'Espanya d'Hivern, de l'1 al 5 d'abril a Sabadell (Catalunya).


La competició autonòmica es disputa en quatre sessions (dues matinals i dues vespertines): mentre que les de dissabte comencen a les 10:30 i 17: 30h, les corresponents a diumenge comencen mitja hora abans respecte a les del dia anterior. Totes les sessions culminen amb les proves per equips de relleus.


En acabar les proves individuals de cada sessió es farà entrega de medalles als tres primers classificats, segons categories Júnior, Sènior i Absoluta. En l'última sessió del Campionat Autonòmic, i segons la classificació de clubs per punts, es farà entrega de Trofeus als tres primers clubs de les categories Absoluta i Júnior (Masculina i Femenina).


Com a novetat, enguany se substitueix la categoria que es coneixia com 'absolut jove', per sènior. Destinada a fomentar la participació de nadadors/es de 18 anys endavant que no aconsegueixen arribar a les mínimes absolutes però s'hi esforcen. La FNCV va un pas més enllà en el foment de la natació valenciana i amplia el rang d'edat d'aquesta categoria intermèdia amb l'objectiu d'evitar l'abandonament de la pràctica d'aquest esport aquàtic.

Amb la mateixa intenció, la FNCV, en col·laboració amb el Departament de Psicologia Social i Quantitativa de la Universitat de Barcelona (UB), ha disenyat un estudi sobre els factors que duen a iniciar, mantindre i abandonar la carrera esportiva dels nadadors, així com comprendre de primera mà quines són les necessitats més importants que tenen els nostres clubs i esportistes.

 Por aquest motiu, durant el Campionat Autonòmic d'este cap de setmana es van a dur a terme una sèrie de qüestionaris per part de diferents col·lectius (nadadors/es, familiars i tècnics/ques) en un espai habilitat del gimnàs de la instal·lació i s'acotarà a uns horaris específics.

 

¡Necessitem la teua col·laboració!

Últimes notícies