11/05/2020- 12:59:11

Condicions i mesures esportives de la Fase 1 a la C. Valenciana


Un total de 10 dels 24 departaments de salut de la C.Valenciana avancen a la fase 1 a partir de hui. Més d'1,5 milions d'habitants valencians veuran flexibilitzades les mesures que han de seguir com a conseqüència del període de desescalada de l'estat d'alarma que està travessant el país

 

A continuació, us deixem un llistat dels municipis que pertanyen als 10 departaments de salut de la C. Valenciana que canvien a la fase 1:

  • Requena

Dóna servei als municipis de Requena, Utiel, Ayora, Caudete de les Fonts, Cofrents, Teresa de Cofrents, Zarra, Camporrobles, Venda del Moro, Villargordo del Cabriel, Fuenterrobles, Jarafuel, Jalance, Set Aigües, Cortes de Pallars, Xera, Sinarcas i Benageber.

  • La Marina Baixa

Atén a les localitats de la Vila Joiosa, Benidorm, La Nucia, l'Alfàs de Pi, Altea, Callosa d'en Sarrià, Finestrat, Polop, Tàrbena, Bolulla, Benifato, del Castell de Guadalest, Confrides, Benimantell, Beniarda, Orxeta , Sella i Relleu.

 

  • Alcoi

Formen part d'este departament de salut, a banda del d'Alcoi, el de Ibi, Banyeres de Mariola, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Muro d'Alcoi, Onil, Alcoleja, Gorga, Balones, Quatretondeta, Penàguila, Tollos, Benimassot, Fageca, Benifallim, Famorca, Benasau, Millena, Planes, Agres, Beniarrés, l'Orxa, Gaianes, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Benillup, La Vall d'Alcalà, Benimarfull, Almudaina i Alcocer de Planes.

  • Elda

Novelda, Villena, Biar, Monòver, Petrer, el Pinós, Sax, Beneixama, la Canyada, el Camp de Mirra, la Romana, Alguenya, Salines i Elda.

  • Torrevella

Este departament atén els municipis de Torrevella, Guardamar de Segura, Rojals, Pilar de la Horadada, Sant Fulgenci, Benijófar, Formentera del Segura, San Fulgencio i Els Montesinos.

  • Vinaròs

Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Peníscola, Forcall, Morella, Sant Mateu, Traiguera, Santa Magdalena de Polpís, Zorita Maestrat, La Mata de Morella, Portell de Morella, Cinctorres, Villores, Olocau de Rei, Todolella, Palanques, Vallibona , Herbes, Cati, Xert, la Salzadella, Cervera del Maestre, Càlig, Canet lo Roig, la Pobla de Benifassà, la Jana, Rosell, Castell de Cabres, Sant Jordi i Sant Rafael del Riu.

  • Xàtiva-Ontinyent

Municipis pertanyents a este departament de salut: Xàtiva, Ontinyent, Albaida, l'Alcúdia de Crespins, Benigànim, Bocairent, Canals, Càrcer, Xella, enguera, Llutxent, la Pobla Llarga, Moixent, Navarrés, l'Olleria, Castelló de la Ribera, la Llosa de Ranes, Agullent, Bèlgida , Bufali, Atzeneta d'Albaida, el Palomar, Benissoda, Carrícola, Montesa, Bellús, la Pobla de Duc, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Sumacàrcer, Cotes, Estubeny, Anna, Bolbait, Pinet, Quatretonda, Manuel, Rafelguaraf, l'Enova, Vallada, la Font de la Figuera, Bicorp, Quesa, Montaverner, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Fontanar dels Alforins, Aielo de Malferit, Senyera, Sant Joanet, Llanera de Ranes, Barxeta, Truja, Torrella, Novele, Llocnou d'en Fenollet, Genovés, la Granja de la Costera, Valls i Rotglà i Corberà.

  • Gandia

Formen part els municipis de Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Bellreguard, Castelló de Rugat, Vilallonga, Daimús, l'Alqueria de la Comtessa, La Font d'en Carròs, Potries, Miramar, Almoines, Piles, Rafelcofer, Beniarjo, Palmera, Guardamar de la Safor, Montitxel, Otos, Salem, Benicolet, Aielo de Rugat, Terrateig, Ràfol de Salem, Rugat, Beniatjar, Barx, del Real de Gandia, Benirredra, Xeresa, Ador, Rótova, Palma de Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Castellonet de la Conquesta, Alfauir, Almisera, Simat de la Valldigna i Benifaió de la Valldigna.

  • Dénia

S'atén als següents municipis: Dénia, Calp, Xàbia, Benissa, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Teulada, el Verger, Xaló, Alcalalí, Senija, Llíber, Beniarbeig, Benidoleig, El Ràfol d'Almunia, la Vall de Laguar, Sanet i Negrals, Parcent, Castell de Castells, Murla, Benimeli, Benigembla, Sagra, Tormos, La Vall d'Ebo, Vall de Gallinera, Atzúvia, Poble Nou de Benitatxell, Teulada i els Poblets.

  • Oriola

Pertanyen els municipis d'Almoradí, Bigastro, Albatera, Callosa de Segura, Dolors, Sant Isidre, Daya nova, Algorfa, Daya vella, Benejúzar, Jacarilla, Redován, Rafal, Granja de Rocamora, Cox, Catral, Benferri i la pròpia Oriola.

Encara que pertanyent a el Departament de Salut Arnau-Llíria, el Racó d'Ademús passa també a la fase 1 de desescalada del confinament pel coronavirus des de hui, després de la publicació d'una disposició única al B.O.E. que modifica la seua situació.


Només és en aquests municipis valencians on es regulen les condicions per a la reobertura dels Centres d'Alt Rendiment, les instal·lacions esportives a l'aire lliure, els centres esportius per a la pràctica esportiva individual i l'entrenament mitjà en lligues professionals, segons l'Ordre SND/399 /2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional, establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 1 de el Pla per a la transició cap a una nova normalitat, estableix les condicions en que els esportistes professionals, d'Alt Nivell, Alt Rendiment, d'interès nacional i esportistes federats poden realitzar la seua activitat esportiva durant aquesta fase.

 

Centres d'Alt Rendiment

- S'autoritza l'accés als esportistes d'Alt Nivell (D.A.N.), els esportistes d'Alt Rendiment (DAR) i els reconeguts d'interès nacional pel Consell Superior d'Esports.
- Seran considerats com a Centre d'Alt Rendiment: els Centres d'Alt Rendiment (CAR), els Centres Especialitzats d'Alt Rendiment (CEAR), els Centres de Tecnificació Esportiva (CTD), i els Centres Especialitzats de Tecnificació Esportiva (CETD).
- Únicament podrà accedir amb els esportistes un entrenador, amb excepció dels menors que requerisquen la presència d'un acompanyant.
- Els esportistes i entrenadors podran accedir al Centre d'entrenament més proper a la seua residència dins de la seua província. Si no n'hi haguera, podran accedir a un altre de la seua comunitat autònoma, i si tampoc n'hi haguera, podran accedir al que estiga situat en una comunitat autònoma limítrof.
- En cas d'haver de desplaçar-se fora dels límits de la seua unitat territorial, caldrà l'acreditació a través de la federació esportiva (llicència) o de l'entitat titular de la instal·lació on vaja a realitzar l'entrenament.
- Els entrenaments es realitzaran preferentment de manera individual, sense contacte físic i respectant la distància de seguretat.
- S'establiran torns horaris d'accés i entrenament de dues hores i mitja com a durada màxima, respectant el límit del 30% de l'aforament per a esportistes en funció de la superfície de la instal·lació.

 

Instal·lacions esportives a l'aire lliure

- Podrà accedir qualsevol ciutadà que vulga fer una pràctica esportiva
- Instal·lació esportiva a l'aire lliure: "tota aquella instal·lació esportiva descoberta, amb independència que es trobe situada en un recinte tancat o obert, que no tinga sostre i parets simultàniament, i que permeta la pràctica d'una modalitat esportiva".
- Queden excloses les piscines i les zones d'aigua.
- Es requerirà cita prèvia i s'organitzaran torns horaris.
- Pràctica esportiva individual o un màxim de dues persones en el cas de modalitats així practicades, sense contacte físic.
- Es respectarà el límit del 30% de capacitat d'aforament.
- Únicament podrà accedir amb els esportistes un entrenador en el cas que siga necessari, circumstància que haurà d'acreditar, amb excepció dels menors que requerisquen la presència d'un acompanyant.

 

Centres esportius dirigits a el desenvolupament d'activitat esportiva individual

- L'activitat esportiva s'organitzarà de manera individualitzada, sense contacte físic i per torns a través de cita prèvia
- L'activitat esportiva individualitzada només permetrà l'atenció a una persona per entrenador i per torn. Si el centre compta amb diversos entrenadors podrà prestar-se el servei individualitzat a tantes persones com entrenadors dispose, no podent en cap cas cas superar el 30% de l'aforament d'usuaris, ni minorar la distància de seguretat de 2m entre persones.
- En cap cas s'obriran als usuaris els vestuaris i zones de dutxes, i poden habilitar, en els casos estrictament necessaris, espais auxiliars. L'ocupació màxima d'aquests espais serà d'una persona.

 

*Més informació sobre la Fase 1, ací

Fotografies de 'El Desmarque'

Últimes notícies