12/05/2020- 13:20:00

Salvador Soto: "Tots junts formem un bon equip i fem que la competició vaja el millor possible"


És un dels 46 oficials de natació de la delegació d'Alacant pertanyents al Comitè d'Àrbitres de la FNCV. Els nostres jutges i cronos també es van veure afectats per la suspensió de les competicions, entre altres conseqüències produïdes per l'expansió del COVID-19

En el cas de l'alacantí Salvador Soro, sol actuar unes vegades com a crono, altres com a cap de crono durant les competicions de natació d'àmbit autonòmic que s'han desenvolupat en els últims sis anys.

Quina va ser l'última competició a la qual vas ser abans de l'estat d'alarma?

El Campionat Autonòmic Júnior i Absolut d'Hivern, a Elx.

 

Explica'ns en què consisteix el treball de l'àrbitre en una competició de natació per a qui no ho conega molt bé.

Solem arribar on se celebra la competició una hora abans per així poder canviar-nos i preparar les fulles de les diferents proves. Després, tenim una menuda reunió per donar les baixes. Quan la competició va a començar, cada àrbitre se'n va al seu carrer i, un cop allà, tot va rodat, ja que tots junts formem un bon equip i fem que la competició vaja el millor possible.

 

Pocs dies després de la celebració del Campionat Autonòmic Júnior i Absolut d'Hivern es va decretar l'estat d'alarma. Com et vas assabentar?
Estava a casa amb la meva família veient les noticies a la televisió.

 

En què et va afectar l'estat d'alarma?
Principalment, en la mobilitat i en no veure a familiars i amics.

 

I a la feina?
Treballe en una empresa del calçat que va haver de tancar momentàniament.


De quina manera has contribuït per mitigar l'expansió del COVID-19?

No he fet res especial, només no eixir de casa i complir les mesures anunciades pel govern.

 

Has utilitzat els nous horaris per eixir al carrer?

Sí, vaig eixir a passejar amb el meu fill, que és menor de 14 anys, i la veritat és que, mentre jo estava al carrer, la gent va respectar les mesures obligatòries.

 

Un últim missatge?

Vull enviar un missatge d'esperança perquè tot açò se supere el més ràpidament possible i totes les persones puguen tornar a practicar aquest magnífic esport. Allà estarem nosaltres per ajudar-los, que és la nostra funció principal. Una salutació a tots els meus companys i espere vore-vos molt prompte.

Últimes notícies