Accepte

La Nucia i el Alquímia aconsegueixen el pas a Primera en el Campionat d'Espanya de Castelló

12/03/2020 @ 11:29:02

Els equips aleví i infantil de la Nucia es classifiquen per a Primera Divisió

Claudia Planells aconsegueix la 4ª plaça (66.3611 punts) en Figures de la categoría Aleví i classifica al CD Alquima en la primera posició nacional i en Primera Divisió

L’Azahar es queda a les portes de les classificacions a Primera Divisió

Dels 11 clubs valencians de natació artística participants en el XXI Campionat d'Espanya de les categories Aleví i Infantil d'Hivern, disputat aquest cap de setmana a la piscina castellonenca Gaetà Huguet, el CD Alquímia ha aconseguit el pas a Primera Divisió gràcies a la quarta plaça nacional en Figures de la nadadora aleví Claudia Planells. A aquesta classificació s’han sumat les dues del CN Piscina La Nucia Camilo Cano per part dels seus dos equips, mentre que el CN "Azahar Sincro s’ha quedat a mig punt de la classificació.

El bon rendiment de la nadadora Clàudia Planells, qui va aconseguir un meritori quart lloc amb 66,3611 de puntuació, a menys de 0'06 del bronze, ha donat al seu club, el CD Alquímia, la primera posició nacional a Figures de la categoria aleví i el pas a Primera Divisió. Per la seua banda, La Nucia ha estat el subcampió en la competició de Figures de l'any 2009 i, amb els punts de la competició de Combos Aleví, l'equip de la Nucia s'ha classificat per a Primera Divisió.

Malauradament, el CN "Azahar Sincro no els acompanyarà en aquesta Divisió en acabar 17é en un Campionat marcat per les baixes puntuacions en figures que han vist la pràctica totalitat de les 645 nadadores. Les castellonenques de la categoria infantil s’hi esperaven repetir classificació per a Primera Divisió com va ocòrrer l'any anterior, però es van tornar a quedar a les portes repetint la 17a posició amb 131,5159 davant els 132,1987 del 16è classificat, el CE Futbol Campusport .

La Nucia va aconseguir el pas a 1ª Divisió també en la categoria infantil amb la 12ª posició, gràcies a la feina que està realitzant amb les nadadores d'aquest club la seua Directora Tècnica, Antía Arias.

L'últim dia d'aquesta 21ª edició del Campionat d'Espanya, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, es va llegir un Manifest que posava en valor el treball i esforç de nadadores espanyoles reconegudes de nivell internacional com Ona "Carbonell, Gemma Mengual o Mireia Belmonte. Des de la FNCV, es vol agrair tot l'esforç i treball per part de l'organització del CN Azahar Sincro en el seu debut albergant Campionats Nacionals.