Accepte

El Tenis Elche lidera la Llarga Distància a la Comunitat Valenciana

30/11/2020 @ 11:04:00

Tres nadadors de 16 anys baten les MMA: Ángela Martínez (CN Elche) i Nacho Campos (CD Nados Castellón) les han aconseguides en 3.000m, mentre que Gerard Bayarri (C.Valenciano) ha tornat a rebaixar-la a 2.000m. El temps de Martínez (33:28.28) suposa, a més, l'establiment d'un nou rècord absolut

Aquestes van ser les tres MMA i el rècord absolut que es van batre ahir de matí a la Piscina Municipal Olímpica de Castelló en el XI Campionat Autonòmic de Llarga Distància en Piscina (Fase Territorial del XI Campionat d'Espanya) la classificació general del qual va liderar el CN ??Tenis Elche - amb 178 punts -, per davant del CD Nados Castellón -subcampió autonòmic amb 136 punts- i el CN ??Elche - tercer classificat amb 116 punts-.

Així mateix, la classificació per prova i categoria ha estat la següent:

2.000m infantil

Gerard Bayarri ha tornat a demostrar una edició més que no li fa falta ningú més per enorgullir al seu club, el Valenciano. Si ja en la desena edició d'aquest Campionat Autonòmic, disputat al gener de 2020, el nadador del C. Valenciano va batre la MMA de 14 anys a 2.000m infantil amb 23:27.82 per cinc segons; deu mesos després, l'ha tornat a millorar en més de 50 segons amb 22:36.78.

A més, Bayarri s'ha proclamat campió autonòmic, per davant de nadadors del seu mateix any, com Iker Ortega o Jorge Navarro (CN Tenis Elche) amb 22:58.43 i 23:39.39, respectivament. Les protagonistes de podi homòleg de la categoria femenina han estat les nadadores del 2006 Daniela Muñoz (CN Vinaròs) amb 24:24.81, Sara Martínez i Ángela Díez (CN Tenis Elche) amb 24:46.37 i 25:00.34, respectivament.

3.000m júnior 1

El CD Nados Castellón va demostrar quin equip domina la categoria júnior 1 masculina en 3.000m en protagonitzar el podi al complet d'aquesta prova amb tres nadadors del 2004. Nacho Campos s'ha proclamat campió autonòmic de forma contundent en marcar un temps de 32:27.60. D'una banda, el nadador del Nados ha rebaixat en 27 segons la MMA de 16 anys i, de l'altra, ha tret una diferència de més d'un minut a la resta de medallistes: Guillermo Barreda ha aconseguit la plata autonòmica amb 33:39.91, mentre que Àlex Acámer ha aconseguit el bronze amb 34:10.96.

En categoria femenina, nadar els 3.000m per baix dels 34 minuts suposava, no només proclamar-se campiona autonòmica o aconseguir la MMA de 16 anys -34:42.37-, si no establir un nou rècord absolut autonòmic (33:58.23). La nadadora Ángela Martínez (CN Elche) va marcar ahir de matí, a la piscina Municipal Olímpica 'La Salera', un temps de 33:28.28, amb tot el que això suposa. Martínez va estar acompanyada al podi per les nadadores del CN Tenis Elche, Sara Micó i Carla Hurtado, amb 35:00.06 i 35:20.05, respectivament.

3.000m júnior 2
Eduardo Blanco (CN Elche) i Alba Herrero (CN Tenis Elche) han revalidat el títol de campions autonòmic en 3.000m júnior 2 amb 32:28.17 i 34:30.74, respectivament. Els nadadors del CD Nados Castellón, Miguel Campos i Álex Granell, han completat el podi masculí d'aquesta prova amb 32:53.89 i 33:04.59, respectivament, mentre que Rosa Martínez (Cst-Cst Costa Azahar), amb 35:42.72, i Ana Álvarez (CD Nados Castellón), amb 35:53.81, ho han fet en el femení.

3.000m sènior

El nadador del Cst-Cst Costa Azahar, Fernando Ferrer ha conquistat l'or de 3.000m sènior masculí (33:24.24) després de guanyar la plata en l'anterior edició, on David León (CN Vinaròs) es va proclamar vencedor. Per darrere del nadador de 1994 han quedat els nadadors Joaquin Zamora (CN Delfín), amb 35:36.64, i Mario Cuenca (CN Tenis Elche), amb 36:18.16.

En categoria femenina, només hi va haver representació de dues nadadores: Barbara Viazzo (CN Elche) va aconseguir l'or, amb 40:03.40, mentre que Mar Blasco (CN Tenis Elche) es va haver de conformar amb la plata en acabar la prova en un temps de 40:26.50.